espa 2014-2022 espa 2014-2022

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ


Αγαπητοί γονείς, βοηθήστε κι εσείς ώστε να περάσουν τα παιδιά σας ένα αξέχαστο καλοκαίρι.
Εμπιστευθείτε τη μακροχρόνια πείρα μας και ακολουθήστε τις απλές συμβουλές που σας δίνουμε, για να περάσουν τα παιδιά σας ευχάριστα και να νοιώσετε ήσυχοι και ευχαριστημένοι.
Είναι φυσικό, ιδιαίτερα τα παιδιά που έρχονται για πρώτη φορά, να χρειάζονται λίγο χρόνο για να συνηθίσουν. Γι αυτό, είναι σκόπιμο να μην τα επισκέπτεσθε ή να τους τηλεφωνείτε τις πρώτες μέρες. Μετά, όλα θα είναι ένα παιχνίδι.
Η εξοχή θέλει ελευθερία, και άνεση. Εφοδιάστε, λοιπόν, τα παιδιά με γερά και άνετα ρούχα. Επίσης, φροντίστε να μην πάρουν μαζί τους είδη αξίας.
Μη φέρνετε στα παιδιά τρόφιμα και γλυκά, γιατί υπάρχει κίνδυνος αλλοίωσης. Στην Kinderland έχουμε φροντίσει να μην τους λείπει τίποτα!
Η Kinderland, είναι πρόθυμη να ακούσει κάθε χρήσιμη συμβουλή σας, αρκεί αυτή να μην αλλάζει τη φιλοσοφία του κατασκηνωτικού θεσμού. Το πρόγραμμά μας είναι βασισμένο σε 60 χρόνια λειτουργίας και εμπειρίας.

Η ΒΑΛΙΤΣΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΡΙΑΣ & ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΗ


Η εξοχή θέλει ελευθερία και άνεση. Εφοδιάστε, λοιπόν, τα παιδιά με γερά και άνετα ρούχα για 15 μέρες. Φροντίστε να μην πάρουν μαζί τους είδη αξίας.

 • Κουβέρτα ή sleeping-bag, σεντόνια, μαξιλάρι, μαξιλαροθήκη
 • Πετσέτα προσώπου, πετσέτα ποδιών, πετσέτα μπάνιου
 • Μαγιώ, μπουρνούζι
 • Πυτζάμες, εσώρουχα
 • Σορτς, μπλουζάκια
 • Πουλόβερ ή φούτερ
 • Παπούτσια αθλητικά, σαγιονάρες
 • Παπουτσάκι θαλάσσης
 • Οδοντόβουρτσα, οδοντόπαστα, σαπούνι, χτένα, σαμπουάν
 • Μπάλλα, φακό, καπέλο, αντηλιακό 
 • Ρακέτες πινγκ-πονγκ, είδη ζωγραφικής και χειροτεχνίας, έγχρωμο χαρτί γκοφρέ
 • Πολλοί γονείς αφήνουν στα παιδιά τους ένα χαρτζiλίκι για το κυλικείο για τις 15 ημέρες που θα βρίσκονται στην Kinderland. Συστήνουμε να τους δίνουν μία κάρτα τράπεζας (Prepaid).
 • Όσα παιδιά παίζουν κάποιο μουσικό όργανο, μπορούν να το φέρουν μαζί τους, για να ενταχθούν στην ορχήστρα της Κατασκήνωσης.

Μέσα στη βαλίτσα του παιδιού παρακαλούμε να υπάρχουν 2 μάσκες προστασίας.

.

ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ


Το πρωταρχικό μας μέλημα είναι η ασφάλεια των παιδιών. Για να την διασφαλίσουμε, ακολουθούμε πιστά τις παρακάτω πρακτικές:

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ – ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

 • Απολυμένονται όλοι οι χώροι  πριν την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου .
 • Το προσωπικό μας εισέρχεται στην Κατασκήνωση, αφού προσκομίσει αρνητικό αποτέλεσμα από τεστ Covid-19. Εκπαιδεύεται στα μέτρα προστασίας.
 • Στο χώρο υπάρχουν υπενθυμιστικές σημάνσεις με τις οδηγίες τήρησης των μέτρων πρόληψης από τον Covid-19, αναρτημένες σε διάφορα σημεία.
 • Η καθαριότητα των χώρων (σκηνών, κουζίνας, τραπεζαρίας, αθλητικού υλικού, WC, ιατρείου) γίνεται με εγκεκριμένα προϊόντα από τον ΕΟΦ.

ΠΑΙΔΙ

 • Η άφιξη των παιδιών γίνεται προγραμματισμένα προς αποφυγή συνωστισμού.
 • Κατά την άφιξη των παιδιών οι γονείς/κηδεμόνες ΔΕΝ εισέρχονται στο χώρο της Κατασκήνωσης, αλλά παραδίδουν τα παιδιά στην είσοδο. Οι γονείς προσκομίζουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται (Σχετική αναφορά στην ιστοσελίδα μας στο «έντυπο άφιξης»).
 • Γίνεται επιμερισμός των παιδιών σε ολιγάριθμες ομάδες για όλες τις δραστηριότητες.
 • Η Κατασκήνωση εφαρμόζει και ακολουθεί τα καθορισμένα πρωτόκολλα των αρμοδίων αρχών.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ


 1. Η προσέλευση και η αποχώρηση των παιδιών, γίνονται με μέριμνα των γονέων στην Κατασκήνωση. Η μέρα και ώρα προσέλευσης θα σας κοινοποιηθούν με SMS / E-mail, από την Κατασκήνωση και θα πρέπει να τηρηθούν αυστηρά. Πρέπει να είμαστε όλοι στην ώρα μας!

 2. ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ (Γιατί;)
 3. Μεταξύ 15:00μ.μ. – 17:00μ.μ. υπάρχει υποχρεωτικό σιωπητήριο και ανάπαυση για όλη την κατασκήνωση.
 4. Η έξοδος των παιδιών από τους κατασκηνωτικούς χώρους δεν επιτρέπεται.
 5. Ολιγόωρες άδειες δε δίδονται.
 6. Η παραλαβή των παιδιών, πραγματοποιείται μόνο από τους γονείς προσωπικά με επίδειξη ταυτότητας ή από τρίτους με θεωρημένη εξουσιοδότηση. Σε περίπτωση που έχει οριστεί κηδεμόνας ή ασκών την επιμέλεια, το σχετικό πρόσωπο πρέπει να μας γνωστοποιείται εγγράφως πριν την άφιξη. Σε περίπτωση παράλειψης γνωστοποίησης κηδεμόνα ή ασκούντος την επιμέλεια, η Kinderland δεν θα φέρει ουδεμία σχετική ευθύνη, η δε παραλαβή των παιδιών θα πραγματοποιείται όπως παραπάνω.
 7. Ο χρόνος παραμονής υπολογίζεται από την ημέρα προσέλευσης, συμπεριλαμβανομένης και της ημέρας αποχώρησης, αν αυτή γίνει μετά το μεσημέρι στις 12:00.
 8. Πρέπει να προσκομιστούν:
  α) Φωτοαντίγραφο των εμβολίων από το βιβλιάριο υγείας του παιδιού.
  β) Βεβαίωση ιατρού για τη συμμετοχή του παιδιού στην Κατασκήνωση και στις δραστηριότητες και ότι το παιδί είναι καλυμμένο από αντιτετανικό εμβόλιο.
  γ) Πλήρες και λεπτομερές ιατρικό ιστορικό, (όπως αναφέρεται στο <<Έντυπο Άφιξης>>).
  δ) Έγγραφο ενημέρωσης και αποδοχής των όρων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
  ε) Έντυπα του ασφαλιστικού ταμείου, εφόσον η διαμονή παρέχεται δωρεάν από τον φορέα.
 9. Για ιατρικά συμβάντα των παιδιών στην Κατασκήνωση, το ιατρείο ενημερώνει άμεσα τους γονείς. Εάν το ιατρείο κρίνει ότι τα παιδιά πρέπει να αποχωρήσουν από την Κατασκήνωση, οι γονείς είναι υποχρεωμένοι να συμμορφωθούν με την κρίση του ιατρείου. Η Κατασκήνωση, σε ενδεχόμενη ασθένεια, παρέχει μόνο πρώτες βοήθειες και όχι νοσηλεία. Τα έξοδα για φάρμακα και άλλα ιατρικά έξοδα των παιδιών καλύπτονται από τους γονείς.
 10. Απαγορεύεται να φέρνετε στα παιδιά τρόφιμα και γλυκά, γιατί υπάρχει κίνδυνος αλλοίωσής τους.
 11. Συστήνουμε τα παιδιά να μην έχουν μαζί τους αντικείμενα αξίας. Η Κατασκήνωση δεν ευθύνεται για απώλεια, καταστροφή ή φθορά τους.
 12. Απαγορεύεται η είσοδος κατοικίδιων ζώων στην Κατασκήνωση.
 13. Απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ στους χώρους της Κατασκήνωσης.
 14. Απαγορεύεται η χρήση σπίρτων, αναπτήρων και εύφλεκτων υλικών από τους κατασκηνωτές, τα στελέχη και τους επισκέπτες σε όλους τους χώρους της Κατασκήνωσης.
 15. Απαγορεύεται το κάπνισμα.
 16. Σε περίπτωση υπαίτιων φθορών από κατασκηνωτή σε περιουσία της Κατασκήνωσης, ο γονέας ή ο ασκών την επιμέλεια ή ο κηδεμόνας υποχρεούται σε αποζημίωση της σχετικής ζημίας.
 17. Στελέχη, γονείς και παιδιά με ανάρμοστη συμπεριφορά, θα απομακρύνονται από την Κατασκήνωση.
 18. Σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. Θ’ της ΥΑ Δ22/οικ.37641/1450, η Κατασκήνωσή μας διαθέτει ιατρείο και χώρο βραχείας νοσηλείας. Ως εκ τούτου, αδυνατεί να δεχθεί παιδιά με παθήσεις, που δεν μπορεί να διαχειριστεί, όπως ενδεικτικά, επιληψία, άσθμα, σπασμούς, υπνοβασία, λιποθυμικά επεισόδια και σπαστική βρογχίτιδα.
 19. Πολλοί γονείς αφήνουν στα παιδιά τους ένα χαρτζiλίκι για το κυλικείο για τις 15 ημέρες που θα βρίσκονται στην Kinderland. Συστήνουμε να τους δίνουν  μία κάρτα τράπεζας (Prepaid).
 20. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Στην Kinderland κατανοούμε, ότι όλοι οι γονείς θέλουν να επικοινωνούν με τα παιδιά τους, άμεσα και τάχιστα! Είναι προτιμότερο, η επικοινωνία να γίνεται από τα παιδιά προς τους γονείς, έτσι ώστε οι μεγαφωνικές ανακοινώσεις να είναι οι λιγότερες δυνατές, διότι παρεμποδίζουν το πρόγραμμα της Κατασκήνωσης και διαταράσσουν τη φυσική ηρεμία του χώρου.
  Καρτοτηλέφωνα είναι διαθέσιμα. Το Κυλικείο μας διαθέτει τηλεκάρτες. Πείτε στα παιδιά να σας τηλεφωνούν εκείνα.
  Η Kinderland συνιστά την αποφυγή της παροχής από τους γονείς και κηδεμόνες έξυπνων κινητών τηλεφώνων «smartphones» στα παιδιά. Οι λόγοι είναι προφανείς, διότι τα παιδιά έρχονται στην κατασκήνωση να κοινωνικοποιηθούν, να παίξουν και να απολαύσουν τη φύση. Αν πάραυτα, οι γονείς και κηδεμόνες επιθυμούν να εφοδιάσουν τα παιδιά τους με κινητό τηλέφωνο, τότε παρακαλούμε προτιμήστε απλές συσκευές χωρίς τις δυνατότητες που έχουν τα smartphones.
  Το τηλεφωνικό μας κέντρο, λειτουργεί καθημερινά από τις 09:00 έως τις 14:00 και από τις 17:30 έως τις 20:30 – Τηλ. 210 3618850.
  Για έκτακτες περιπτώσεις μόνο, το τηλέφωνο εκτάκτων αναγκών είναι το: 6980 882098.